Bøker på glass

«Hva leser du nå?» Hadde jeg fått en krone for hver gang jeg fikk det spørsmålet, kunne jeg betalt tilbake studielånsgjelda i et gjafs. Sannheten er at jeg ofte leser flere bøker på en gang. Ei bok for t-banen, ei annen ligger på nattbordet, ei leser jeg mens jeg venter på at maten skal bli ferdig og en annen leser jeg når jeg ikke har noe annet å gjøre. Siden jeg leser overalt, får jeg også lest en del, og kjøper jeg nye bøker med god samvittighet. Eller, kjøpte. For bøkene begynte å ta over bokhylla, og etterhvert som jeg flyttet rundt på bokstablene, gikk det opp for meg at jeg har flere uleste bøker enn jeg trodde.  Det hele er faktisk litt flaut, med tanke på alle de i verden som ikke har råd til bøker eller mangler bibliotek. Her måtte det med andre ord gjøres noe radikalt. Jeg har derfor bestemt meg for å bremse ned på bokinnkjøpene ved å innføre to enkle regler: 1. Det er bare lov å kjøpe bøker salg. 2. Gå på oftere på biblioteket. Jeg har med andre ord ikke funnet opp hjulet på nytt, men utstyrt med disse to reglene skal jeg begynne på et nytt og bedre liv. Så langt i januar har jeg sprukket en gang, så jeg ligger bra an.

Jeg har i tillegg til disse reglene et ess i ermet. Våre venner fra Book Riot tipset meg om et kult triks for å få lest bøkene som bare blir stående i bokhylla: The Book Jar! Greia er man skriver ned navnet på alle bøkene man vil lese på små lapper, og legger i lappene i et glass. Så trekker man en lapp, og leser boka man får. Sånn ser mitt ut, med sløyfe og det hele:

IMG_20140128_193636_0

 

Jeg tror det blir en litt morsommere måte å velge bøker på, for jeg vil jo gjerne lese bøkene jeg har kjøpt. Bjørg fra mellom linjene har et lignende prosjekt gående i år, men hun har delt inn i kategorier og satt frister for når hun lese bøkene (hvis du vil være med, kan du melde deg på hos henne). Jeg er ikke der ennå, men jeg har fylt opp et glass med lapper og optimisme.

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Anbefaling og merket med , , . Bokmerk permalenken.

6 svar til Bøker på glass

 1. Gro Gjesvold sier:

  Takk for tipset. Jeg skal gjøre det i dag.

 2. Elida sier:

  Det skal eg og gjera! Bokhylla mi bugner over av uleste bøker, men det er likevel bibliotekbøkene som får merksemd først;-)

  Ha ein fin dag!

 3. Rose Fagerheim sier:

  Så hyggelig å høre 🙂 Det er en annerledes måte å bestemme seg for hva man skal lese som blir gøy å teste ut.

 4. siljeblomst sier:

  Lurt! Jeg er med på Bjørg sitt leseprosjekt, men kan med fordel lage meg et bokglass også. Jeg leser og leser, men ikke raskere enn jeg lar nye bøker få plass i hyllene mine. Takk for tips, Rose!

 5. Synne Lerhol sier:

  Jeg har meldt meg på Book Challenge på Goodreads, og har bestemt meg for å lese minst 30 bøker i år. Ligger foreløpig godt an med fem leste 🙂 Har også satt en kjøpestopp på bøker til jeg har lest minst 20 av de i hylla.

 6. Tilbaketråkk: Bøker på glass: Del 2. Tilståelsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s